Virksomhedsejer får leveret forbrugsstoffer via EcoPro-abonnement

De bedste tips til likviditetsstyring for mikrovirksomheder og freelancere

Hvad enten du sælger via Etsy eller fra din bil, er sund økonomistyring grundlaget for enhver succesfuld virksomhed, uanset om man har én eller 10.000 ansatte.

 
Men for mikrovirksomheder og freelancere er økonomistyring en anden udfordring end for større virksomheder.

For det første har virksomheder med ingen eller få ansatte sjældent nogen egentlig økonomichef. Det betyder, at man er nødt til at håndtere alle pengesager selv ved siden af det arbejde, der kan faktureres.
 
Læs med her, og få vores bedste tips til likviditetsstyring og fremtidsplanlægning for mikrovirksomheder og freelancere.
1. Gør budgetlægning til en hverdagsrutine
En stor del af kunsten ved god økonomistyring handler om at træffe økonomisk fornuftige beslutninger, og det kan kun lade sig gøre, hvis man har styr på budgettet. Der findes mange cloud-baserede budgetlægningsværktøjer med forskellige funktioner. Grundlæggende er der dog tre ting, du skal holde øje med:
 

Hvor mange penge står der på kontoen?
Hvor mange penge forventer du at få ind i løbet af den næste måned?
Hvilke fremtidige omkostninger skal dækkes?

Uanset om du bruger et regneark med formler eller abonnerer på et online budgetværktøj, er det vigtigt at opretholde den daglige disciplin og holde budgettet opdateret. På den måde kan du træffe kloge beslutninger, når der eventuelt skal købes ind, eller når du skal vælge, om du vil starte et nyt projekt, så du undgår at gå i minus.

2. Vær opmærksom på betalingsfrister
Det er sjældent, at kunderne betaler dig lige med det samme, når du har leveret et stykke arbejde. De fleste virksomheder har en fast betalingsrutine, hvilket vil sige, at de kun forpligter sig til at betale inden for en bestemt betalingsfrist.

Den mest almindelige betalingsfrist hedder 30 dage netto (30 dage efter modtagelse af faktura). Det betyder, at der går op til 30 dage, fra virksomheden modtager din faktura, til de betaler regningen. Nogle virksomheder forlanger desuden at få en forlænget betalingsfrist på 60 eller 90 dage netto, så der kan gå helt op til tre måneder, før du får din betaling.

Det er naturligvis vigtigt at tage højde for disse betalingsfrister i din planlægning, så tjek altid kontrakten eller spørg til betalingsfristen, hvis den ikke fremgår tydeligt. Det kan også være muligt at forhandle sig til en kortere betalingsfrist med den enkelte kunde.
3. Bed om hel eller delvis forudbetaling ved store projekter
Store, langsigtede projekter kan være et tveægget sværd. Selv om du tjener en stor del af din indtægt på en enkelt opgave, udsætter det dig også for ekstra risiko, hvis noget går galt, hvad enten det er en mindre overskridelse eller simpelthen en afvist betaling. Den bedste metode til at reducere denne risiko er at aftale forudbetaling.

Der er måske ikke mange kunder, der har lyst til at betale det fulde beløb på forhånd, men mange vil være villige til at acceptere betalingsbetingelser med regelmæssige rater gennem hele projektet.

Det er både med til at lette din likviditet og reducerer samtidig risikoen, og så kan det hjælpe kunden til at fastholde engagementet og følge projektet til dørs.
4. Undersøg abonnementsordninger
Store kontante udlæg til køb af nødvendigt udstyr kan være nok til at forstyrre den skrøbelige balance mellem en freelancers indtægter og udgifter. Her kan en abonnementsordning være en god metode til at sprede omkostningerne og gøre dem mere forudsigelige.

Abonnementsmodellen bliver stadig mere populær, og det er der en god grund til. Abonnementer gør det muligt for selvstændige og freelancere at forudsige og kontrollere omkostninger uden at miste produktivitet. Og der kan tegnes abonnementer på mange typer vigtige daglige opgaver.
 
Tag nu print som et eksempel. Mange mikrovirksomheder er afhængige af print til labels, emballage og fakturering, men har måske ikke de nødvendige midler til at investere i en stor løsning. En abonnementstjeneste kan være løsningen, der reducerer udgiften til en lav månedlig omkostning. Det giver ro i sindet, fordi man ved, at man aldrig løber tør for de forbrugsstoffer, der er nødvendige for den fortsatte drift. 
For eksempel ændrer vores EcoPro-abonnement din printudgift til en månedlig betaling, der er nem at forudsige. Det er med til at sprede udgiften til printeren hen over året og lette budgetlægningen.

Fra kun 17 kr. om måneden kan et Brother EcoPro-abonnement hjælpe dig til at gøre omkostningerne til print mere spiselige.

Intereseret? Prøv EcoPro gratis idag!

Mere fra Dit hjemmekontor

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen